Draai filmproject

Dit filmproject omvat vier korte films die rond het thema ‘draaien’ gecreëerd zijn door vier gezelschappen. tout petit nam het initiatief voor dit project en betrok daarbij de gezelschappen van het nieuwe Leuvense samenwerkingsverband De Ruimte.

de-ruimte-1

De Ruimte
There There Company, Collectief dOFt, tout petit en Collectief Verlof, deze vier Leuvense gezelschappen – die verschillende disciplines binnen de podiumkunsten belichten (waaronder dans, acrobatie, theater en hedendaags circus) – verenigen zich in hun eigen ruimte op de Scheutsite te Leuven. Onder de naam De Ruimte richten ze een onderzoeks- en creatieplek op met de hoop om een inspirerend en fors samenwerkingsverband uit te bouwen. De vier organisaties hebben de ambitie om in de toekomst, naast hun eigen werking, kleinschalige samenwerkingen aan te gaan. Het Draai filmproject is daarbinnen een fantastische eerste stap. Elk gezelschap creëert een korte film vanuit haar eigen artistiek verhaal met als rode draad het thema ‘draaien’. Wie goed oplet, zal de Scheutsite en diens omliggende terrein in alle vier de werken herkennen. Vanaf 1 juli ’20 werd de creatieruimte in gebruik genomen. 

De kortfilms waren te zien tijdens een wandelparcours in Hasselt en op het online platform van 30CC, www.30cc.be/artiestinbeeld

Met steun van 30CC, stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap.

Draai kortfilm van tout petit

DRAAI film van There There Company

TOT IN DEN DRAAR film van dOFt

Draai film van Collectief Verlof