Over tout petit

Over de producties van tout petit:

“De vaste mix van kijken en zelf mogen participeren, zorgt er voor dat jonge kijkers telkens opnieuw geboeid en verwonderd in de zaal zitten. De linken met andere kunstvormen staan garant voor altijd weer nieuwe invalshoeken en nieuwe kijkervaringen. Door hun eigenzinnige aanpak nemen ze dan ook een unieke plek in in het jeugdtheaterlandschap.” Mieke Vandecandelaere, programmator schouwburg Kortrijk

tout petit maakt de fundamentele keuze om dans te creëren voor de allerjongsten waarbij artistieke grenzen verlegd worden. tout petit stelt daarbij de dialoog tussen scenografie, dans en muziek centraal. Uit de intense samenwerking met scenografen ontstaat steeds een scenografie die transformeert doorheen de voorstelling. Dans en scenografie vormen één geheel. Ook de muziek ontstaat doorheen een proces waarbij dans en muziek samenkomen.

Het werk van tout petit kenmerkt zich door haar generositeit, haar engagement naar het publiek. Waarbij het publiek niet enkel passief toekijkt, maar actief betrokken wordt tijdens de voorstelling en bovenal bij een artistiek spelmoment achteraf.

tout petit is een dansgezelschap uit Leuven en Hasselt. Van 2013 tot 2023 creëerde tout petit acht producties voor een jong publiek. Het gezelschap werd meteen opgepikt. Elke creatie van tout petit speelde zo’n 100 keer zowel in Vlaanderen, Brussel, Wallonië als internationaal.